Ni u Željezničar ni u Sarajevo: Ordagić u Brannu

Karijeru nastavlja u Norveškoj

Ni u Željezničar ni u Sarajevo: Ordagić u Brannu

Amer Ordagić od danas je novi fudbaler Branna, potvrđeno je na klupskoj stranici norveškog kluba.

Iako se proteklih sedmica špekulisalo da bi ovaj 24-godišnji vezni fudbaler karijeru mogao nastaviti u Željezničaru ili Sarajevu, na kraju, ipak, odlazi van granica naše zemlje.

Ordagić je postigao dogovor s norveškim prvoligašem Brannom kojem se danas obavezao na trogodišnju vjernost, a u klubu su uvjereni da su njegovim dovođenjem napravili dobar posao. 

"Radi se o igraču koji je bio kapiten Slobode i koji je pokazao liderske osobine. Siguran sam da će podići kvalitetu našeg tima. Više voli asistirati nego zabijati, mada se nadamo da će kod nas raditi oboje", kazao je sportski direktor kluba Rune Soltvedt. 

Inače, Ordagiću je Brann četvrti klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Prije Slobode igrao je još za Zvijezdu i Gradinu iz Srebrenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi