Niang otišao gledati svog konja kako trči i zaradio kaznu od 1500 eura

Zbog kršenja mjera

Niang otišao gledati svog konja kako trči i zaradio kaznu od 1500 eura

L'Equipe danas piše da je napadač Rennesa M'baye Niang kažnjen sa 1500 eura zbog kršenja mjera koje su zbog pandemije koronavirusa na snazi i na hipodromima.

Konjske trke su se nastavile u Francuskoj, ali se isključivo održavaju iza zatvorenih vrata.

Međutim, nekadašnji fudbaler Milana i Torina se "ušunjao" na hipodrom i gledao kako njegov konj "Swetty Beatuy" trči do pobjede.

U Ninagovom društvu su bile još četiri osobe, uključujući i Patricka Dreux, predsjednika regionalnog komiteta za konjičke utrke. Svi su kažnjeni novčanim kaznama.

Niang je u Marseille stigao 12. maja kako bi gledao trku svog konja, a nakon što su on i njegove "kolege" otkriveni u prekršaju negirali su krivnju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tvrdili su da su kapije bile otvorene i da su na hipodrom ušli kroz penthaouse restoran koji nadgleda stazu, te da nisu sreli osiguranje niti bilo koga ko ih je upozorio da ulaz nije moguć. Inače, tokom konjsih utrka u Francuskoj je trenutno dozvoljeno da samo jedna osoba, pored džokeja, može biti u pratnji konja i u blizini staze.

Prekršajni sud je, međutim, ovakvu verziju događaja proglasio potpuno nerealnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije