Niang šest sedmica "out"

Nevolje po Marseille

Niang šest sedmica "out"

Edmir Škorić

Olympique Marseille osim poraza i eliminiranja iz Lige prvaka, sinoć je dobio još jednu nevolju. Naime, napadač i najbolji igrač kluba, Mamadou Niang, se povrijedio i neće ga biti oko šest sedmica.

Nakon što je u jednom istrčavanju prema golu Reala pokušao lobovati Casillasa, Niang je nezgodno pao i povrijedio se. Senegalska zvijezda će zbog toga sa tenera izbivati oko šest sedmica, a propustit će i značajnu utakmicu njegovog Marseillea i vodećeg Bordeauxa.

"Izgubio sam Nianga na nekoliko sedmica", žalio se trener Deschamps, a 30-godišnji napadač "najproduktivniji igrač Le Championnata", zabio je ove sezone sedam golova i dva puta asistirao.

Podsjetimo, Marseille je poražen od Reala (1:3), ali da su pobijedili prošli bi u osminu finala, budući da je Milan samo remizirao kod švicarskog Zuricha (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.