Nica očitala lekciju Bordeauxu

Nica očitala lekciju Bordeauxu

Midhat Šljivak

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa francuskog fudbalskog prvenstva Nica je na svom Municipal stadionu savladala Bordeaux sa 3:0.

Od samog početka utakmice domaći fudbaleri su krenuli žestoko. U 11. minuti susreta vodstvo domaćinu donosi Eric Mouloungui, da bi na odmor Nica otišla sa dva gola prednosti nakon što je u 35. minuti za 2:0 pogodio David Hellebuyck.

I u drugom poluvremenu Nica bolje stoji na terenu. Imala su oba tima prilike da postignu golove, a treći gol za Nicu stigao je u 65. minuti kada mrežu gostujućeg golmana Carrassoa pogađa Francois Clerc, za ispostaviće se konačnih 3:0.

Ligue 1 10. kolo


Nice-Bordeaux 3:0 (Mouloungui 11, Hellebuyck 35, Clerc 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.