Nica se s nova tri boda primakla vodećim ekipama

Savladan Reims sa laganih 2:0

Nica se s nova tri boda primakla vodećim ekipama

A. Haznadarević
Teme:

U prvom ogledu 26. kola francuskog šampionata, ekipa Nice je savladala Reims sa 2:0, te nastavila u stopu pratiti ekipe iz samog vrha tabele.

Nica igra sjajnu sezonu, a u slučaju da uspije nastaviti pozitivni niz, lagano bi se mogla naći na nekoj od pozicija koje vode u Evropu. S druge strane Reims će nakon večerašnjeg poraza ostati pred opasnom zonom, pa ih očekuje grčevita borba za opstanak.

 

Pitanje pobjednika u ovom meču odlučeno je već u 11. minutu, kada je dosuđen jedanesterac za domaće, kojeg je Valentin Eysseric pretvorio u pogodak.

 

Ovaj rezultat je ostao na semaforu do samog kraja susreta, kada je tačku na 'i' stavio Renato Civeli, nakon asistencije Erica Bautheaca u 85. minutu.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 26. kolo

Nice - Reims (Eysseric 11 (P), Civelli 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.