Nica ubjedljiva u Rennesu

Ligue 1

Nica ubjedljiva u Rennesu

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Nice savladali su 35. kolu Ligue 1 na gostovanju ekipu Rennesa rezultatom 3:0, te su se na taj način uključili u borbu za plasman u Ligu prvaka.

Prvo poluvrijeme ove utakmice donijelo je jako dobru igru oba tima. Imali su po nekoliko dobrih prilika, ali se na odmor ipak otišlo bez golova.

U nastavku je Nica uspjela da stigne do tri boda zahvaljući Dariju Cvitaniću. Pejčinović ga je uposlio, a Cvitanić je pogodio za prednost Nice od 1:0.  Četiri minute kasnije Mavinga je kod domaćih dobio crveni karton, što je Nica iskoristila u 71. minuti. Dosuđen je penal za goste, a precizan je Cvitanić za prednost Nice od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Bautheac u 84. minuti susreta za ubjedljivu pobjedu Nice koja se uključila u borbu za treće mjeseto u plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.