Nice slavila minimalno

Le Championat

Nice slavila minimalno

U dvije utakmice današnjeg programa dvanaestog kola francuskog nogometnog prvenstva u jednoj su slavili gosti, dok su u drugoj pobjedu odnijeli domaći nogometaši.

Nice je na svom terenu slavila s minimalnih 1:0 protiv Le Mansa, dok je Rennes neočekivano poklekao na svom terenu od Valenciennesa sa 3:0.

Nice je do gola koji je odlučio pobjednika stigla u 40. minuti, a strijelac je bio Gace, ali ipak pobjednika je odlučio crveni karton gostiju kojeg je dobio Geder u 16. minuti.

Valenciennes je iznenadio Rennes i golovima Baldea, Ben Kalfallaha i Pujola, svih u drugom poluvremenu i stigao do velike i ubjedljive pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.