Jedan plavi u moru crvenih dresova: Sada je jasno zašto je baš njemu Nico Williams dao dres

Te boje su mu dobro poznate

Jedan plavi u moru crvenih dresova: Sada je jasno zašto je baš njemu Nico Williams dao dres

Endin Čaušević

Španija je preksinoć u osmini finala Evropskog prvenstva pobijedila Gruziju s ubijedljivih 4:1, a ponovo je blistao Nico Williams. Mladi igrač Crvene furije našao se u centru pažnje i nakon utakmice jer su svi vidjeli kome je dao svoj dres.

Gruzija je iznenadila sve plasmanom u nokaut fazu Evropskog prvenstva, ali da se tu nije slučajno našla pokazala je u 18. minuti kada je povela sa 1:0 protiv Španije autogolom Le Normanda.

Međutim, potom je Španija svim silama krenula u napad i uspjela da dođe do preokreta i ubjedljive pobjede.

Crvena furija u meč se vratila u 39. minuti kada je Rodri sjajno pogodio za 1:1. Preokret Špancima donio je Ruiz golom u 51. minuti, a do kraja meča ovaj tim uspio je još u dva navrata zatresti mrežu Gruzijaca.

Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo u 75. minuti kada je Nico Williams istrčao kontru i sjajnim driblingom prevario jednog igrača Gruzije, a zatim je zakucao loptu u mrežu za 3:1.

Osam minuta kasnije Španci su došli i do četvrtog gola, a konačnih 4:1 postavio je rezervista Dani Olmo.

Oglasi

No, jasno je da je Williams ponovo bio nezaustavljiv i najopasniji igrač Španije, te je pokazao da na ovom Evropskom prvenstvu igra u zaista nevjerovatnoj formi.

Mladi Španac našao se u centru pažnje i nakon što je meč u Kolnu završen jer su kamere uspjele da snime kome je Williams dao svoj dres.

Williams je prvo sa saigračima proslavio pobjedu, a kada su pozdravili navijače mnogi od njih su tražili od mladog fudbalera da im da svoj dres.

Ovaj 21-godišnjak je potom u toj gomili ugledao jednog navijača kojem je odlučio dati dres, a kasnije je svima bilo jasno zašto je Williams izabrao baš njega.

Oglasi

Naime, navijač je nosio dres Athletic Bilbaa za koji Williams inače igra i to je bilo odlučujuće. Williams je jednom redaru dao dres i dao mu je upute kome isti treba da proslijedi.

Iako su ga mnogi navijači Španije dozivali i nadali se da misli na njih na kraju je momak koji je bio u dresu Athletica dobio dres Williamsa i nije mogao kriti sreću zbog toga.

Inače, očekuje se da bi ovaj 21-godišnjak na ljeto mogao da napusti Bilbao jer su mnogi klubovi pokazali interes da ga dovedu, a to se najviše odnosi na Barcelonu s kojom je Williams navodno već neko vrijeme u kontaktu.

On o mogućem transferu nije htio da priča, te je poručio da ima ugovor s Athleticom i da je trenutno fokusiran samo na Evropsko prvenstvo i reprezentaciju Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije