Švicarski nogometaš preminuo u 34. godini od raka pluća

Velika tuga

Švicarski nogometaš preminuo u 34. godini od raka pluća

Edmir Škorić

Švicarski nogometaš Nicolas Schindelholz preminuo je u 34. godini od raka pluća.

Bivši defanzivac bio je kapiten U21 ekipe Basela, a 2009. je prešao u Thun za koji je igrao osam godina. Igrao je i u Luzernu i Aarauu, a 2020. dobio je strašnu dijagnozu.

Vijest o Schindelholzovoj smrti podijelili su njegovi bivši timovi na društvenim mrežama.

"Cijeli klub je šokiran ovom viješću i upućuje izraze duboke sućuti porodice. Počivaj u miru Nick", objavio je Basel putem svog zvaničnog Twitter profila.

"Naš bivši štoper preminuo je od raka sa samo 34 godine. FC Aarau upućuje najiskreniju sućut rodbini i želi im puno snage u ovim teškim trenucima", objavili su i iz Aaraua, momčadi s kojom je Schidelholz bio pod ugovorom u trenutku kada mu je dijagnosticiran rak.

Nakon dvije teške godine, u kojima se raznim tretmanima borio s bolešću, je Nicolas nažalost preminuo.

"Nico je bio dobar nogometaš, ali prije svega veliki čovjek", objavili su iz Aaraua.

Nicolas je u Superligi Švicarske odigrao 96 utakmica i postigao je tri gola uz četiri asistencije. Ponikao je u Luzernu, ali najveći trag ostavio je u Aarauu i Thunu za koiji je upisao 136 nastupa i dao četiri gola uz četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi