Nielsen četiri godine u Villarrealu

Mladi Danac preselio u Španiju

Nielsen četiri godine u Villarrealu

Posljednjeg dana prelaznog roka Villarreal je u svoje redove doveo 22-godišnjeg bivšeg mladog reprezentativca Danske Nickija Nielsena iz redova Nordsjaellanda s kojim je potpisan četverogodišnji ugovor.

Nakon potpisa ugovora Nielsen se vratio u domovinu gdje će se pokušati izboriti za mjesto u A reprezentaciji Danske. Villarreal je napadača doveo kako bi pokrio rupu nastalu odlaskom Jesebea Llorentea u redove Real Sociedada. Pored njega u vrhu napada su još Nilmar i Giuseppe Rossi.

Prošle sezone je u danskoj ligi zabio 16 pogodaka, a interesantno da je prije godinu dana bio u Splitu, ali su ga čelnici Hajduka ocijenili kao neperspektivnog. Momak je bio na odmoru na Jadranskom moru, svratio do Poljuda, razočarao se, a sada će na El Madrigal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti