Nigerija 1. juna domaćin Argentini

Dogovren prijateljski susret

Nigerija 1. juna domaćin Argentini

Edmir Škorić

Nigerijski nogometni savez potvrdio je kako će njihova seniorska reprezentacija 1. juna u Abuji ugostiti Argentinu, kako bi odigrali prijateljski susret.

"Možemo potvrditi da će Argentina 1. juna gostovati u Abuji. Ovo je prilika da se na tlu ove države pojave neki najbolji svjetski igrači", kazao je Devlin Hainsworth, jedan od organizatora prijateljske utakmice.

Musa Amadu, glavni tajnik Nigerijskog nogometnog saveza (NFF), pohvalio je organizatore utakmice.

"Bit će to veliki događaj, jer navijači su molili za jednu tako veliku utakmicu. Zadnji put smo u Abuji ugostili Brazil još davne 2003. godine", kazao je Amadu.

U sklopu posjete Africi, nije isključeno da Argentina odigra prijateljsku utakmicu i sa Ganom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.