Dvostruko slavlje u Nigeriji i Egiptu

Afrički kup nacija

Dvostruko slavlje u Nigeriji i Egiptu

E. Ganibegović

Dobili smo još dva putnika u osminu finala Afričkog kupa nacija.

To su Nigerija i Egipat iz grupe D koji su večeras pobijedili svoje utakmice i tako zaključili prolaz dalje.

Nigerija je s 2:0 savladala Gvineju Bisau i s devet bodova kao prvoplasirana prošla u naredni krug. Pobjedu krvnicima naše reprezentacije iz 2014. godine donijeli su Umar Sadiq golom u 56., te William Troost-Ekong pogotkom u 75. minuti utakmice.

Salahov Egipat s minimalnih 1:0 bolji je bio od Sudana, a gol vrijedan šestog boda na prvenstvu postigao je u 35. minuti Abdelmonem.

Nigerija je, dakle, prva u grupi D s devet bodova, Egipat je drugi sa šest, dok Sudan i Gvineja Bisau imaju po jedan i nemaju šanse ni kao trećeplasirani da se nađu u osmini finala.

Ranije su prolaz dalje izborili Kamerun, Burkina Faso, Senegal, Gvineja, Maroko i Gabon. Kao trećeplasirani u narednoj fazi najvjerovatnije zaigrat će i Zelenortska Ostrva i Malavi, dok ćemo na ostale pričekati.

Afrički kup nacija, 3. kolo, grupa D:

Nigerija - Gvineja Bisau 2:0 (Sadiq 56', Troost-Ekong 75')

Egipat - Sudan 1:0 (Abdelmonem 35')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi