Nigerija golom iz 3. minute stigla do trećeg mjesta na Afričkom kupu nacija
Nigerijci su u ranoj fazi utakmice iskoristili smušenost igrača Tunisa

Tunis je napadao, ali nije uspio stići do izjednačenja

Nigerija golom iz 3. minute stigla do trećeg mjesta na Afričkom kupu nacija

S. Pašalić

Nogometaši Nigerije su osvojili 3. mjesto na Afričkom kupu nacija nakon što su savladali Tunis sa 1:0.

Nigerija je već u 3. minuti stigla do vodstva kada je nakon jednog ubačaja u šesnaesterac Tunisa, Ighalo iskoristio grešku golmana i igrača ove reprezentacije i postigao gol za 1:0.

Tunis je već u 8. minuti mogao stići do izjednačenja, ali je Khenissijev šut blokiran u posljednji tren. Nova šansa je uslijedila u 15. minuti kada je Sassi pucao, a lopta je otišla pored stative.

Otišlo se na poluvrijeme sa rezultatom 1:0 za Nigeriju, a onda je Tunis već u 48. minuti imao još jednu veliku priliku, međutim šut Chaouata je bio neprecizan.

Dominirao je Tunis u drugom poluvremenu, ali se Nigerija uspjela do kraja odbraniti i na kraju stići do trećeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi