Nigerija umalo ostala bez nastupa na Kupu konfederacija

Nezadovoljni igrači htjeli bojkotovati

Nigerija umalo ostala bez nastupa na Kupu konfederacija

Edmir Škorić

Iako su reprezentativci Nigerije najavili bojkot zbog neisplaćenih bonusa, ova reprezentacija ipak će učestvovati na Kupu konfederacija.

Igrači Nigerije bili su spremni da bojkotuju takmičenje koje starta u nedjelju, a čak su odbili ući na predviđeni let iz Namibije ka Johanesburgu, odakle će poletjeti za Brazil, zemlju domaćina Konfederacijskog kupa.

I Togo je umalo propustio svoje prvo Svjetsko prvenstvo zbog neisplaćenih dugova, a slične probleme ranije su, također, imali Kamerun i Gana. 

Naime, nakon remija s Namibijom (1:1) u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP, igračima su ponuđeni upola obećani iznosi bonusa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.