Nigerijci ispali sa Svjetskog prvenstva, pa odbili da uđu u avion

Turnir se održava u Poljskoj

Nigerijci ispali sa Svjetskog prvenstva, pa odbili da uđu u avion

A. Čaušević

U20 reprezentativci Nigerije su odbili da uđu u avion nakon što su ispali sa Svjetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj.

Orlovi su ovu zemlju trebali napustiti u utorak nakon što su izgubli od Senegala sa 2:1 u prvoj rundi nokaut faze.

Međutim, igrači su odbili da napuste svoj holet u Lodzu jer im FS Nigerije nije isplatio bonus od po 5.000 američkih dolara koliko je trebao da dobije svaki igrač.

Ta odluka je prouzrokovala da igrači i zvaničnci propuste planirani let za Abuđu te se u svoju zemlju planiraju vratiti u srijedu.

NFF je obećao da će biti isplaćeni nakon povratka u zemlju, ali su igrači skeptični te sumnjaju da će obećanje biti ispunjeno.

"Obećali su nam po 2.000 dolara bonusa te po 100 dolara za svaki dan boravka u kampu, ali nikada ništa nismo dobili, mislim da se duguje i našim trenerima", rekao je jedan od igrača za BBC Sport.

"Nakon onog što se desilo ovdje teško je vjerovati bilo kome kad se vratimo kući, ali smo odučili da putujemo u srijedu nakon razgovora sa generalnim sekretarom Mohammedom Sanusijam."

Nigerijski savez godinama ima problema sa finansijama, a treneri skoro nikada nisu redovno plaćeni dok je bilo situacija da igrači bojkotuju treninge pred važne utakmice zbog neisplaćenih bonusa.

Posljednjih takav slučaj zabilježen je tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine kada Super Orlovi nisu željeli da treniraju pred meč osmine finala protiv Francuske jer su tražili iznose za bonuse i broj nastupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti