Nije dugo trajao: Di Matteo više nije trener Aston Ville

Dobio otkaz zbog loših rezultata

Nije dugo trajao: Di Matteo više nije trener Aston Ville

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Roberto Di Matteo dobio je otkaz na klupi Aston Ville nakon samo 124 dana.

Nekadašnji trener Chelseaja krajem prošle sezone preuzeo je Aston Villu, ali se nije dugo zadržao na toj poziciji. Čelnici ovog engleskog kluba odlučili su uručiti otkaz Di Matteo zbog loših rezultata.

"Aston Villa želi objaviti da Roberto Di Matteo više nije trener ove ekipe. Nakon razočaravajućih rezultata klub je odlučio da mu uruči otkaz jer nije ispunio obećanja i očekivanja kluba", poručili su iz Aston Ville.

Ovaj klub ispao je u Championship prošle sezone, a kako sada igraju ne bi bilo čudo da ispadnu u još niži rang. Aston Villa se trenutno nalazi na 19. mjestu na tabeli Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi