"Nije isto igrati pripremne utakmice i one za bodove..."

Dženis Ćosić, pomoćni trener Sarajeva, za SportSport.ba

"Nije isto igrati pripremne utakmice i one za bodove..."

Mersudin Ahmetović neće biti u konkurenciji za susret sa Slobodom, svi ostali igrači, uključujući Šofranca bit će na dispozicji treneru Sarajeva Husrefu Musemiću protiv kojeg se okrenuo dio navijača nakon samo dva kiksa. 

Bordo tim je međutim pobjedom u Krupi najavio izlazak iz krize, ako se to može nazvati krizom.

"Pa može se nazvati krizom, imajući u vidu da smo iz te dvije utakmice očekivali četiri boda, ali evo, izuzimajući da se radi o dvije utakmice, pod krizom najviše smatramo krizu igre. Nismo bili igrom na željenom nivou u te dvije utakmice i to je bilo ono što nas je razočaralo. Uoči Krupe shvatili smo da moramo početi davati više, prihvatili smo tu utakmicu kao ključnu i reagirali onako kako se očekivalo u takvoj situaciji", govori trener u sručnom štabu Sarajeva Dženis Ćosić.

Šta je bio razlog slabijoj igri. Šta se promijenilo u načinu rada u odnosu na prethodnu polusezonu?

"Nije se ništa promijenilo, koliko smo možda podbacili mentalno. Koliko god bili igrački jaki, kada su premijerligaške utakmice u pitanju, uopće takmičarske utakmice za bodove, bez obzira na protivnika uvijek je prisutna doza pritiska, posebno u Sarajevu. Mislim da je to bio razlog da ne pokažemo najbolje iz svoga reprtoara. Veliki je bio disbalans između onoga kako smo igrali na pripremama i sada u prva dva kola, a jedini razlog je u tome što su igrači bili pod pritiskom da u takmičarskim utakmicama odigraju identično. Igrači su sve nas u stručni štabu oduševili predstavama na priprema, prmašili su sva naša očekivanja", dodao je Ćosić.

U srijedu je Sloboda, a onda borba za prvaka.

"Mislim da smo konačno shvatili kako treba da se ponašamo na utakmicama i da pristip treba biti na najvišoj razini, da se bez toga niko s lakoćom u ovoj ligi ne može dobiti. Sloboda je nezgodan protivnik, utakmica će teška, ali kad bi uvezali dva trijumfa to bi nam bio idealan zamah za nastavak takmičenja u Ligi za prvaka."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi