Nije Lukaku, ali jeste Llullaku
Foto: Screenshot

Golčina Albanca

Nije Lukaku, ali jeste Llullaku

Večeras je Astra na svom terenu ugostila Dinamo iz Bukurešta u utakmici 21. kola rumunske Lige 1 i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

Prvi gol Astre ujedno je bio i najljepši trenutak meča. Albanski internacionalac Azdren Llullaku je prihvatio loptu i sa distance uputio pravu bombu prema golu Dinama. Golman gostiju je bio nemoćan, pa je Astra u 7. minuti povela sa 1:0.

Llullaku je u 36. minuti asistirao Busu za 2:0, dok su u drugom poluvremenu mrežu Dinama pogađali Gheorghe i Rosu.

Gosti su ublažili poraz preko Hance u 77. minuti susreta.

Inače, Azdren Llullaku je dobro poznato ime u Rumuniji s obzirom da je ovaj krilni napadač u sezoni 2016/2017 noseći dres Gaz Metana bio prvi strijelac rumunskog šampionata sa 16 golova. U Rumuniju se vratio minulog ljeta nakon epizoda u Kazahstanu i Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi