"Nije mi žao što sam otišao iz Hajduka"

Boris Pandža za SportSport.ba

"Nije mi žao što sam otišao iz Hajduka"

Boris Pandža jedan je od reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji ove polusezone igra u vrhunskoj formi.

Pandžina ekipa Mechelena igra ove sezone jako dobro u prvenstvu Belgije, a bh. internacionalac smatra kako je napravio odličan potez što je iz Hajduka došao u Mechelen.

"Prije neko vrijeme jedan me novinar pitao je li mi žao što sam napustio Hajduk i propustio igrati Evropsku ligu. Rekao sam da nije ni najmanje. Mechelen mi je prava odskočna daska u karijeri, a to je nešto što Hajduk nikada ne bi mogao biti. Mogu reći da sam napravio pun pogodak što sam došao ovdje, jer je ovdje atmosfera, navijači, shvatanje nogometa i sve ostalo mnogo zdravije nego kod nas na Balkanu", priča Pandža za SportSport.ba.

"Danas igramo sa Eupenom u gostima i sa eventualno osvojena tri boda stvorili bi sebi mir uoči druge polovine prvenstva. Cilj nam je biti među prvih šest na tabeli, kako bi izborili playoff".

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice igra prijateljski susret sa Slovačkom.

"Očekivanja su kao i uvijek da odigramo dobro i da pokažemo ljudima da nam ipak treba podrška pred kvalifikacijske utakmice. Možda bi dobro bilo i da vratimo malo samopouzdanja".

Nada li se Pandža da bi u Bratislavi mogao zaigrati od prve minute?

"Iskreno, nije ni bitno hoću li početi ili ne. Ja sam na raspolaganju selektoru u svakom slučaju", dodao je bh. reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.