Nije pomogao ni "krokodil": Uspio loptu plasirati ispod živog zida i zabiti!

Majstorija iz slobodnjaka

Nije pomogao ni "krokodil": Uspio loptu plasirati ispod živog zida i zabiti!

A. Čaušević

U posljednje vrijeme uobičajna pojava je da neki od fudbalera leži iza živog zida prilikom izvođenja slobodnjaka iz opasne zone. 

S izvedom popularnog "krokodila" među prvim je počeo Marcelo Brozović, a zatim i igrač širom Evrope i svijeta.

Od ove godine se primjenjuju i nova pravila da u živom zidu više ne smiju stajati saigrači izvođačam već mogu biti ispred ili iza.

Upravo zahvaljujući pomoći saigrača igrač japanske ekipe Douglas Matos, Shimizu S-Pulse, je uspio postići zaista majstorski gol.

Brazilac je šutirao sa same ivice kaznenog prostora, u prvi mah se činilo da će u Panenka stilu pucati preko, ali je šutirao ispod, pa je uspio prevariti i "krokodila" i zabiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi