Nije šala: Vidić vjeruje da United može osvojiti Ligu prvaka
Foto: EPA

Nepopravljivi optimista

Nije šala: Vidić vjeruje da United može osvojiti Ligu prvaka

Edmir Škorić

Kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić smatra da njegov klub može da osvoji Ligu prvaka.

Vidić je od ljeta član Intera, a ovo mu je posljednja sezona u dresu Crvenih vragova. Njegov klub igra protiv Olympiakosa u osmini finala Lige prvaka i to najtecanje je možda i najvažnije za momčad Davida Moyesa, budući da su potpuno zakazali u domaćim takmičenjima.

"Vjerujem da možemo nešto napraviti u Ligi pvaka. Budemo li nastavili da igramo dobro, kao protiv Crystal Palacea, onda nema protivnika koji će nas lako pobijediti. Oduvijek smo imali napadače koji znaju da postižu golove i upravo tako se mora igrati u Ligi prvaka", rekao je Vidić, dodavši:

"Olympiakos je nezgodan, pogotovo na svom terenu, no ako budemo ostvarili dobar rezultat u Grčkoj, na Old Traffordu možemo završiti posao. Neće biti lako, moramo dobro da se branimo".

United u utorak gostuje u Pireju i to na krilima pobjede u gostima kod Crystal Palacea. Manchester trenutno zaostaje 15 bodova za vodećim Chelseajem, odnosno 11 za Liverpoolom koji je na četvrtom mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.