Nije samo želja NSBiH: Terima zove i učesnik Mundijala
Za iskusnog turskog stručnjaka vladi veliki interes. Nije samo selekcija BiH koja ga je zvala za mjesto selektora, već je tu i učesnik Mundijala u Rusiji. Oni mu sigurno mogu ponuditi mnogo bolje financijske uslove.

Australci žele turskog stručnjaka

Nije samo želja NSBiH: Terima zove i učesnik Mundijala

M. Šljivak

Fatih Terim novo je ime na listi kandidata za selektora BiH.

Iskusni 64-godišnji stručnjak je navodno spreman preuzeti Zmajeve, a članovi Komisije za imenovanje novog selektora će u narednim danima obaviti pregovore sa turskim trenerom.

Međutim, Imperatora ne želi samo NSBiH. Terima bi rado na klupi nacionalnog tima vidjela i selekcija Australije, koja je ostala bez selektora nakon što je ostavku dao Ange Posteceoglu.

Sigurno je da će ponuda Socceroosa biti financijski mnogo povoljnija za iskusnog stručnjaka od one koja stiže iz BiH, a kao rivale za klupu Australije ima u poznatim stručnjacima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao kandidati za selektorsku klupu spominju se Slavoljub Muslin, Tony Popović i Graham Arnold, ali i švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson, koji važi za najvećeg favorita za preuzimanje ove pozicije.

Australija će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti smještena u grupu C u kojoj će za protivnike imati Francusku, Dansku i Peru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi