Nije teško pogoditi gdje je bilo najviše navijača

Ukupno 10.850 gledalaca

Nije teško pogoditi gdje je bilo najviše navijača

Midhat Šljivak

Iza nas je još jedan uzbudljiv vikend na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmice 13. kola su, po zvaničnim podacima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, privukle 10.850 ljubitelja fudbala na šest terena.

Očekivano, ponovo je utakmica FK Željezničar privukla najviše publike. Mali gradski derbi protiv Olimpica (3:2), gledalo je 4.000 navijača.

Derbi meč između Zrinjskog i Sarajeva odigran u Mostaru privukao je 3.500 navijača, a samo je još u Tuzli u duelu Slobode i Širokog bilo više od hiljadu gledatelja, po izvještaju NSBiH, bilo ih je 1.500.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grad meč broj gledatelja
Sarajevo Željezničar - Olimpic 4.000
Mostar Zrinjski - Sarajevo 3.500
Tuzla Sloboda - Široki 1.500
Krupa Krupa - Metalleghe 800
Zenica Čelik - Radnik 700
Doboj Kakanj Mladost - Vitez 350

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi