Nijedan evropski duel u osmini finala, Vaha ide na Nijemce

Poznati parovi osmine finala

Nijedan evropski duel u osmini finala, Vaha ide na Nijemce

Nakon današnjih odigranih utakmica i prolaska dalje Belgije i Alžira, poznati su svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Interesantno je da se u ovoj fazi takmičenja neće međusobno susresti dvije evropske ekipe, što je u jednu ruku dokaz koliko su Evropljani zakazali u Brazilu. Nakon dana pauze, u subotu počinje knock out faza i rasplet na prvenstvu.

U subotu nas čekaju dva duela južnoameričkih reprezentacija. Brazil se u 18 sati sastaje sa Čileom dok u 22 sata igraju Kolumbija i Urugvaj. U nedjelju su na rasporedu dueli Holandije i Meksika te Kostarike i Grčke, što je ujedno i vjerovatno najslabiji par u ovoj fazi takmičenja.

U ponedjeljak će se sastati Francuska i naš krvnik Nigerija te Njemačka i Vahin Alžir, dok će dan kasnije od 18 sati igrati Argentina i Švicarska a od 22 Belgije i SAD.

Sigurno je da nas u osmini finala čekaju nova uzbuđenja. Ostaje žal što se tamo neće naši i naša reprezentacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.