Nijemac Vogts novi selektor Poljske?

Nijemac Vogts novi selektor Poljske?

Edmir Škorić

Nijemac Berti Vogts najozbiljniji je kandidat za nasljednika Franciszeka Smude na mjestu poljskog selektora, tvrde poljski mediji.

Bivši njemački selektor Vogts prvi je izbor predsjednika Poljskoga nogometnoga saveza Grzegorza Lata, a u igri je trener Rucha iz Chorzowa Waldemar Fornalik. Vogts (65) je trenutno selektor Azerbadjžana,koji je Nijemce odveo do naslova evropskih prvaka 1996., a bio je i selektor selekcija Kuvajta, Škotske i Nigerije.

 

"Razgovarat ćemo s oba kandidata i potom odlučiti. Izbor neće biti lak jer neki žele stranca na mjestu selektoa, a neki Poljaka", kazao je Lato, čiji će Izvršni odbor 27. juna donijeti odluku o novom izborniku. 

 

Domaćin Poljska je EURO završila na posljednjem mjestu grupi  A s dva boda, pa Smuda više nije poljski selektor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.