Nijemci stopostotni, Bjelorusi slavili

Kvalifikacije za EP 2012.

Nijemci stopostotni, Bjelorusi slavili

E. Škorić

Pored utakmice naše reprezentacije, širom Evrope je danas odigrano još pet kvalifikacionih susreta za odlazak na EP 2012. godine.

Njemačka nogometna reprezentacija upisala je i sedmu pobjedu u sedmoj kvalifikaicionoj utakmici. Izabranici Joachima Loewa s 3:1, očekivano, savladali su Azerbejdžan. Oezil i Gomez pogađali su u prvom dijelu, Huseynov u finišu smanjio na 1:2, da bi potom Schurrle otklonio sve dileme oko pobjednika.

U našoj grupi D Bjelorusija je s 2:0 savladala Luksemburg, a golove su postigli Korniljenko u 48. minuti sa bijele tačke i Putilo u 73. Inače, Bjelorusija sada ima 12 bodova na drugoj poziciji, dva boda više od naše selekcije.

Farski otoci su u C grupi pred svojim navijačima dobili Estoniju. Prva je to pobjeda za Farske Otoke. Strijelci golova bili su Benjaminsen u 45. minuti sa 11 metara i Hansen u 47. minuti. Jedan susret odigran je i u grupi E. Švedska je "peticom" ispratila Finske. Dva gola postigao je Ibrahimović, a po jedan Kallstrom i Bajrami. Švedska sada ima 15 bodova, tri manje od vodeće  Holandije.

U istoj grupi odigrana je još jedna utakmica. Mađarska je s 3:0 prošla putovanje u San Marinu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine:
Azerbejdžan - Njemačka 1:3 (Huseynov 89/ Oezil 30, Gomez 41, Schurrle 90)
Bjelorusija - Luksemburg 2:0 (Kornilenko 48 - penal, Putsila 73)
Švedska - Finska 5:0 (Kallstrom 12, Ibrahimović 31, 35, Bajrami 83)
Farski Otoci - Estonija 2:0 (Benjaminsen 43 - penal, Hansen 47)
San Marino - Mađarska 0:3 (Liptak 40, Szabics 48, Koman 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.