Nijmegen trijumfom fenjer prepustio Den Haagu

Holandska Eredivizija

Nijmegen trijumfom fenjer prepustio Den Haagu

Duel predposljednje i posljednje ekipe Eredivizije, Nijmengena i Den Haaga pripao je domaćem Nijmegenu rezultatom 3:1, koji je tako na tabeli preskočio tim Den Haaga koji od danas drži fenjer. 

Domaćin je već nakon osamnaest minuta imao priliku da dođe u vodstvo, ali je Koolwijk propustio realizovati jedanaesterac. Semafor je ipak nakon dvanaest minuta pokrenut, a strijelac za vodstvo Nijmengena bio je Conboy.

Dva minuta kasnije novi jedanaesterac, ovog puta za goste koji u izjednačenje rezultata pretvara Holla. Radost gostiju trajala je dva minuta jer je već u 35. za 2:1 pogodio Vermijl.

Tačku na i stavio je Van Eijden dvadeset minuta prije kraja. Nijmengen je predposljednji sa 18 bodova, dok je Den Haag posljednji sa jednim bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.