Niko kao Ronaldo: Još jedan rekord najboljeg na svijetu

Najbolji strijelac kvalifikacija i EP

Niko kao Ronaldo: Još jedan rekord najboljeg na svijetu

Cristiano Ronaldo je golom protiv Armenije srušio još jedan rekord.

Sjajni Portugalac je stigao do brojke od ukupno 23 pogotka postignuta u karijeri nastupajući za svoju reprezentaciju u kvalifikacijama za EP i samim prvenstvima Evrope.

Do sada je na prvom mjestu bio Danac Joh Dahl Tomasson sa 22 gola, a Ronaldo ga je golom iz 72. minute protiv Armenije preskočio na vječnoj listi.

"Znao sam da će ovo doći prije ili kasnije. Sretan sam zbog pobjede i rekorda koji je postignut pred domaćim navijačima. Ovo je poseban trenutak za mene", rekao je Cristiano Ronaldo.

Na listi najboljih strijelaca nakon Portugalca i Danca slijede Robbie Keane, Jan Koller i Hakan Šukur sa po 21 postignutim pogotkom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.