Niko ne voli gubiti

Rezultat nije toliko bitan, ali...

Niko ne voli gubiti

Bosna i Hercegovina večeras će u prijateljskom susretu dočekati viceprvaka Afrike, snažnu selekciju Gane, koja iako ne dolazi u najjačem sastavu, zaslužuje svaki respekt.

Iako stoji činjenica kako rezultati prijateljskih utakmica i nisu u prvom planu, ne treba se zavaravati - niko ne voli gubiti, a pobjeda i u ovakvim utakmicama može značiti mnogo.

Zmajevi u prijateljskim utakmicama i nemaju previše uspjeha. Treba se samo prisjetiti Irana i NK Rijeka. Osjećaj svakako nije bio prijatan.

Gana će ujedno biti i selektorski debi na klupi novog selektora Safeta Sušića. Pape sam ističe da mu rezultat nije u prvom planu, ali da bi svakako bilo lijepo jednu novu eru bh. fudbalske reprezentacije početi pobjedom.

Sušić na raspolaganju ima najjači sastav koji Bosna i Hercegovina ima u ovom trenutku, izuzmemo li Sašu Papca i eventualno Semira Štilića, za koje, vjerujemo, da bi se moglo naći mjesta. Na svu sreću povrijeđenih nema, pa će Pape večeras moći isprobati nekoliko varijanti.

Vrlo je vjerovatno da više Zmajeve nećemo gledati u "Ćirinoj" formaciji 3-5-2. Sušić bi igru mogao postaviti u modifikovanoj formaciji 4-4-1-1, sa jednim isturenim napadačem i jednim ofanzivnim veznim.

Kao i njegov predhodnik na klupi i Sušić ima veliku dilemu na golu. Protiv Gane će najvjerovatnije po 45 minuta dobiti Kenan Hasagić i Asmir Begović, a Sušić je najavio da će Hasagić sad zasad biti prvi golman. Međutim, s obzirom na veliki talenat i kvalitetu golmana Stokea, vrlo je lako moguće da se ta situacija u budućnosti i promijeni.

Reprezentativci BiH, između ostalog, složili su se da im je večeras protiv Gane potrebna podrška navijača, koji su uvijek bili igrač više Zmajevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.