Niko se nije nadao današnjem kiksu Jedinstva

Prva liga FBiH

Niko se nije nadao današnjem kiksu Jedinstva

U okviru 24. kola Prve lige Federacije BiH, nogometaši bihaćkog Jedinstva odigrali su neriješeno s GOŠK-om iz Gabele, a rezultat na kraju utakmice glasio je 2:2. 

Susret su bolje otvorili domaći igrači koji su već u prvim minutama preko Kahrimanovića i Dizdarića prijetili gostujućem golmanu. Tokom prvog poluvremena Bišćani su nizali šanse ispred gola gostiju, a najbolju biležimo u 35. minuti kada je šutirao Pljevljak, ali je dobro intervenisao golman Sušac.

Uprkos odličnoj igri domaće momčadi, u zadnjim minutama prvog poluvremena gosti iz Gabele priredili su hladan tuš za navijače Jedinstva. Nakon kontre, ekipa GOŠK-a došla je do minimalne prednosti, a strijelac je bio Buhač. Drugo poluvrijeme ponudilo je dosta uzbudljiviju igru.

Nakon nekoliko velikih prilika, u 60. minuti je dosuđen penal za Jedinstvo, a precizan izvođač je bio Dizdarić koji je poravnao na 1:1. Pred sami kraj susreta Popović se pobrinuo za novo vodstvo GOŠK-a golom u 85. minuti, ali je Nuhanović u četvrtoj minuti nadoknade golom Jedinstvu donio bod.

Današnjim remijem, Bišćani su izgubili prvu poziciju, a novi lider prvoligaške karavane je tuzlanska Sloboda koja sada ima jedan bod više od drugoplasiranog Jedinstva.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.