Neumoljivi Nikola Komazec pronašao novi klub

Bogata karijera

Neumoljivi Nikola Komazec pronašao novi klub

Edmir Škorić

Nekadašnji napadač Sarajeva Nikola Komazec ima još jedan inostrani angažman.

Bilo je ranije ove godine govora o njegovom povratku u Premijer ligu, no 33-godišnjak je zimus prešao u Slovačku, gdje je igrao za Košice, ali je ako slobodan igrač sada potpisao za klub naziva Kasetsart koji se takmiči u tajlanskoj ligi.

Srbijanski napadač je prije šest godina već igrao na Tajlandu, za Pattayu i Suphanburi. U bogatoj karijeri je igrao i za Hajduk Kulu, Petrolul, Maribor, Busan, Haugesund, South Chinu, Smouhu, Kitchee...

U Bosni i Hercegovini je ostao upamćen po igrama u FK Sarajevo 2013. godine kada je za nekoliko mjeseci pokazao da se radi o odličnom napadaču.

Upravo je s bordo klubom u sezoni 2013/14 osvojio Kup. Od ostalih uspjeha u karijeri, vrijedi istaći titulu s Mariborom i dva Kupa Slovenije. Jednom je bio prvak Hong Konga sa Kitcheeom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi