Nikola Leko ostaje u Premijer ligi!

Prošle sezone igrao za Slobodu

Nikola Leko ostaje u Premijer ligi! · Zvanično

A. Čaušević

Nikola Leko je proljetni dio sezone igrao u Slobodi, a i u novoj sezoni će igrati u Premijer ligi. 

Leko je danas i zvanično postao član Posušja, kluba gdje je napravio svoje prve fudbalske korake.

"HŠK Posušje s velikim zadovoljstvom potvrđuje angažman veznjaka Nikole Leke. Leko je izdanak naše nogometne škole, a u svojoj karijeri branio boje NK Široki Brijeg, HNK Čapljina, NK Aluminiji (Slo) i FK Sloboda Tuzla. Nikola Leko i HŠK Posušje dogovorili su suradnju na godinu dana", saopšteno je iz tabora povratnika u Premijer ligu.

Leko je danas upisao i prve minute u dresu Posušja. Bilo je to u prijateljkom meču protiv novog člana Prve lige FBiH, ekipe Tomislava.

[NIKOLA LEKO NOVI JE IGRAČ HŠK POSUŠJE!]🔵⚪️💪🏻✍🏻 HŠK Posušje s velikim zadovoljstvom potvrđuje angažman veznjaka Nikole...

Posted by HŠK Posušje on Wednesday, July 7, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje je slavilo s 3:2, a ovaj 24-godišnjak je postigao prvi gol na meču, dok je dva gola postigao i Mateo Božić.

Posljednju pripremnu utakmicu Posušje će odigrati u subotu u Sinju, protiv Šibenika. U prvom kolu nove sezone gostovat će Veležu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi