Nikola Rodin: Teška pobjeda za nas i veliki poticaj za naredne utakmice
Nakon sezone u dresu Zrinjskog Nikola Rodin opet je u starom jatu

Stoper Čapljinaca nakon pobjede protiv NK Bratstvo

Nikola Rodin: Teška pobjeda za nas i veliki poticaj za naredne utakmice

Nogometaši HNK Čapljina jučer su na svom terenu izvojevali prvu pobjedu u ovoj sezoni u Prvoj ligi Federacije.

Teško ali potpuno zasluženo na Bjelavama je palo NK Bratstvo iz Gračanice koje je zasada najneugodnije iznenađenje i koje je u sva tri nastupa teren napuštalo pognute glave. 

Veliko pojačanje za Čapljince u ovoj sezoni je stasiti stoper Nikola Rodin koji se poslije sezone u HŠK Zrinjski u kojem praktički nije ni dobio šansu pokazati ono što zna, vratio u staro jato. Rodin za SportSport.ba potvrđuje kako je bilo iznimno teško i da se nada da će njegova a i forma cijelog tima rasti iz utakmice u utakmicu.

"Jako teška utakmica je iza nas kako fizički tako i psihički" - govori Rodin i nadovezuje se: -"Hvala Bogu, pobijedili smo, upisana su tri boda i to je najbitnije. Uvjeren sam kako će nam ova tri boda biti prijeko potreban podstrek za nastavak natjecanja jer nas u slijedećih nekoliko utakmica čeka malo teži raspored. Imamo 4 boda iz tri utakmice što nije toliko loše ali uz malo sreće naš bodovni saldo mogao je biti i veći. Igramo dobro, stvaramo šanse i ako popravimo malo svoju izvedbu posebno u zadnjoj trećini utakmice mislim da će sve ovo biti puno bolje. Sada idemo Olimpiku koji je možda i glavni favorit za prvo mjesto ali mi se na Otoku dolazimo nadigravati i uvjeren sam da ćemo imati svoju šansu za napraviti pozitivan rezultat protiv njih" - rekao je Nikola Rodin stoper Čapljinaca za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi