Nikola Vasilj se danas nije proslavio na golu Zoryje

Primio četiri gola

Nikola Vasilj se danas nije proslavio na golu Zoryje

M. Šljivak

Ekipa Zoryje je u 22. kolu ukrajinske Premier lige doživjela poraz od Vorskle rezultatom 4:2.

Tim za koji brani bh. golman Nikola Vasilj je doživio zaista težak poraz od direktnog konkurenta u bori za pozicije koje vode u Evropu.

Sve je u ovom meču bilo riješeno već nakon 33 minute igre jer su domaći nemoćnom Vasilju zabili tri gola u periodu od 8. do 33. minute.

Do vodsta Vorskla stiže u osmoj minuti. Stepanyuk zabija za 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao do 24. minute kada domaći povećavaju prednost. Za 2:0 zabio je Kulach.

Isti igrač je devet minuta kasnieje zabio svoj drugi gol danas i postavio je rezultat prvog poluvremena od 3:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Vasilj je i treći put vadio loptu iz mreže. Hat-trick je u 49. minuti zabio Kulach za uvjerljivih 4:0.

Zorya je uspjela u 79. minuti da postigne gol. Vlastitu mrežu je pogodio Thill za smanjenje rezultata na 4:1.

VAR potom poništava peti gol Vorskle i Zoryja se spasila još veće katastrofe, da bi u trećoj minuti nadoknade preko Favorova postigli i drugi gol za konačnih 4:2.

Zorya je usprkos porazu ostala na trećem mjestu ukrajinskog prvenstva i u dosadašnjem prvenstvu je osvojila 38 bodova.

Njihov današnji riva Vorskla je na samo bod zaostatka,a u trci za plasman u Evropu su još Desna sa 36 bodova i Kolos sa 33 boda.

Top Komentari

lemonsqueezy
Pa imao je šest odbrana, spasio ih je da ne bude i gore, nije primio četiri gola iz pet šuteva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi