Nikola Vasilj debitirao za Zoryu

Bivši golman mostarskog Zrinjskog

Nikola Vasilj debitirao za Zoryu

Mladi bh. golman Nikola Vasilj prošlog tjedna debitirao je za trećeplasirani tim ukrajinskog prvenstva Zoryu.

Vasilj, koji je u prošlosti branio i za mladu reprezentaciju (U-21) Bosne i Hercegovine među vratnice je stao protiv ekipe Lviva i svoj posao odradio vrlo dobro u pobjedi svog tima od 2-0. 

Iz redova mostarskog Zrinjskog Nikola je otišao u Njemačku, drugu momčad Nuremberga za koju je prije transfera u ukrajinski tim imao 45 nastupa. Vasilj je u Zoryu stigao u ljeto 2019. godine a marljiv rad i strpljenje polako dolaze na naplatu pa je mladi Međugorac (rođen 02.12.1995) počeo uživati povjerenje Viktora Skrypnika, pa je prvi golman tima Zauri Makhardze dobio pravu konkurenciju u liku ovog bh. golmana. 

Zorya vodi veliku borbu s kijevskim Dinamom, te Desnom od koje je zabilježila poraz u posljednjem kolu, za drugo mjesto u Premier Ligi iza nedodirljivog Shakhtara iz Donecka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi