Nikolić na Karaburmu, Jevtić na Marakanu
Danilo Nikolić na potpisu ugovora s Mrkelom

OFK Beograd se pojačava

Nikolić na Karaburmu, Jevtić na Marakanu

Danilo Nikolić je četvrto pojačanje OFK Beograda ovog ljeta. Nakon što su ranije potpisali Jovandić, Planić i Topalović, a vrlo blizu potpisa ugovora su i Goran Lazarevski, te Ajodele Frenklin napadač iz Obale Slonovače, čini se da će navijači ovog beogradskog kluba naredne sezone gledati svoje ljubimce u boljem izdanju.

U klubu s Karaburme su odlučili konačno napraviti iskorak kako u organizacijskom tako i u igračkom kvalitetu. Nakon što su u klub došli sportski direktor Mitar Mrkela, legenda Crvene Zvezde, te trener Dejan Đurđević stvari u OFK Beogradu su krenule u potpuno drugom pravcu.

Najzvučnije ovoljetno pojačanje je lijevi bek Danilo Nikolić koji je došao iz Dinama iz Tirane. Ovaj 25-godišnji igrač je prošle sezone proglašen najboljim lijevim bekom albanske lige, a može podjednako dobro igrati i na poziciji štopera. Prije Dinama u ligi Srbije je nastupao za Bežaniju s kojom je igrao u Kupu UEFA.

Ipak, navijači Romantičara su ovih dana doživjeli i jedno razočarenje, Naime, ponajbolji igrač OFK Beograda prošle sezone Aleksandar Jevtić neće naredne sezone nositi plavo-bijeli dres. Igrač je pod ugovorom s turskim Gencerbirligijem, a Turci ga nemaju namjeru ponovo dati na posudbu, samo prodaja dolazi u obzir. Ipak, kako u klubu s Karaburme nemaju novca da ga plate, cijena mu je 230.000 eura, ovaj napadač će u narednim danima najvjerovatnije potpisati ugovor za Crvenu Zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.