Nikolić: Ne želim završavati karijeru sjedeći na tribinama
Nikolić je u dresu Željezničara odigrao 34 utakmice

Bivši napadač Želje za SportSport.ba

Nikolić: Ne želim završavati karijeru sjedeći na tribinama

E. Čaušević

Iskusni bh. napadač Stevo Nikolić odlučio je sporazumno raskinuti saradnju sa FK Željezničar. Nikolić je na Grbavicu stigao prošlog ljeta i u dresu Plavih odigrao je 34 utakmice, te je postigao šest golova. Međutim, u ovoj sezoni Nikolić se nije naigrao od dolaska Admira Adžema, te je odlučio napustiti klub s Grbavice. 

U razgovoru za SportSport.ba iskusni napadač izjavio je da je raskid saradnje dogovoren još prije sedam dana.

"Klub i ja smo se dogovorili prije sedam dana za raskid ugovora, ali nisam htio da remetim atmosferu i fokus igrača pred derbi sa Sarajevom i zbog toga je ovo tek danas objavljeno. Ljetos sam želio da odem, ali sam bio spriječen. Ipak, sada smo se sporazumno dogovrili jer ne želim da zdrav i spreman završavam karijeru sjedeći na tribinama. Spreman sam za nove pobjede, gladan golova i trofeja", rekao je Nikolić, te nastavio:

"Šef stručnog štaba je donio odluku da se ne uklapam u njegove ideje dolaskom novog napadača. Nisam imao minute od četvrtog kola osim što sam igrao za B tim, ali to sam radio kako bih ostao u formi. Želji želim sve najbolje. Ostat će mi u sjećanju debi protiv Sarajeva i asistencija za Lendrića. Također, pamtim i golove u Bijeljini i Tuzli s kojima sam doprinio boljem plasmanu na tabeli. Ne umanjujem ostale golove, ali oni su tada bili presudni. Ostaje mi žal što je Željo jedini klub u BiH s kojim nisam osvojio titulu i to mi je frustrirajuće. Nisu se kockice poklopile, previše sam ambiciozan i ovo je za mene poražavajuća statistika".

O nastavku karijere Nikolić je priznao da još uvijek nije dobio konkretnu ponudu.
"Ništa konkretno još uvijek nema jer je još rano. Niko nije ni znao za raskid ugovora osim užeg kruga prijatelja i ljudi i klubu. Kod nas fudbalera u većini slučajeva se prihvate ponude za koje mislimo da su najbolje. Ne znam da li ću ostati u BiH ili ići vani, vidjet ćemo šta će biti na kraju", zaključio je Stevo Nikolić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi