Nikolić više nije trener FK Partizan

Odlazi u Mađarsku

Nikolić više nije trener FK Partizan

Fudbalski klub Partizan ostao je bez šefa stručnog štaba Marka Nikolića, potvrđeno je na klupskoj stranici. 

Nekoliko dana nakon osvajanja duple krune ovaj perspektivni stručnjak je podnio ostavku na mjesto trenera Partizana, a crno-bijeli mu pri odlasku nisu željeli da prave problem zbog bogate ponude koju je dobio. 

"FK Partizan sa žaljenjem potvrđuje da je trener prvog tima Marko Nikolić podnio ostavku. U iskrenom i prijateljskom razgovoru koji je Nikolić vodio sa  Upravom FK Partizan, istakao je da osjeća potrebu za novim profesionalnim i ličnim izazovom", piše u saopštenju Partizana. 

Nikolić će svoju trenersku karijeru nastaviti u mađarskom vicešampionu Videotonu u kojem od ranije igraju bh. fudbaleri Anel Hadžić i Asmir Suljić. Navodno će dobiti višegodišnji ugovor vrijedan 2,5 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Putem zvanične stranice Partizan je Nikoliću poželio sreću u nastavku karijere, u nadi da će uvijek ostati predani dio crno-bijele porodice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi