Nilsson sa dva gola donio pobjedu Nürnbergu nad Mainzom

Bundesliga

Nilsson sa dva gola donio pobjedu Nürnbergu nad Mainzom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Nürnberga savladali su na svom terenu ekipu Mainza sa 2:1 u susretu 28. kola njemačke Bundeslige.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo dosta uzbuđenja, pa su nakon prvih 45 minuta mreže mirovale, ali su u nastavku viđena čak tri gola.

Do vodstva su prvi stigli domaći fdubaleri. U 54. minuti Kiyotake je odlično centirao, a Per Nilsson je najviši u skoku, te je pogodio za prednost domaćeg tima od 1:0. Prednost Nürnberga trajala je šest minuta. Nicolai Muller je prelijepim lobom donio Mainzu izjednačenje 1:1.

Do tri boda je domaći tim stigao u 69. minuti. Ponovo je centrirao Japanac Kiyotake, a Per Nilsson je ponovo bio najviši u skoku, te je pogodio za vodstvo Nürnberga od 2:1, što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.