Ninković: Nisam ja za bh. fudbal
Ratko Ninković

Ogorčeni stručnjak napustio Zvijezdu

Ninković: Nisam ja za bh. fudbal

Iako se prvo pojavila informacija da je Zvijezda otpustila Ratka Ninkovića, to nije tačno. Stvar je suprotna, Ninković je odlučio dati otkaz na mjesto trenera u Gradačcu.

"Razloga za moju ostavku ima zaista mnogo. Reći ću samo da su se u sve umiješali mnoge stavri sa spolja i iznutra. U ovakvim uslovima ja zaista ne mogu raditi. Pokušavam da radim čisto i bez spletki, ali to je izgleda u bh. fudbalu nemoguće ostvariti", kazao je Ratko Ninković za SportSport.ba.

Zoran Erbez od danas više nije trener Slavije. U Lukavici su istakli da ste upravo vi jedan od kandidata za klupu Slavije. Hoćemo li vas gledati u Lukavici?

"Meni je zaista čast što me Slavija vidi kao jednog od kandidata, ali ja nisam za klupu Slavije. Sigurno neću završiti u Lukavici. Imam neke druge planove. Želim prvo da se malo odmorim od svega, a onda idem u Hrvatsku. Ponavljam, ja nisam za bh. fudbal. Nisam adekvatan jer imam određena moralna načela i najvjerovatnije zauvijek napuštam fudbalsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine", dodao je Ninković u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.