Ninković rješava igračku križaljku

"Zmajevi" počinju sa treniranjem

Ninković rješava igračku križaljku

Edmir Škorić

Gradačačka Zvijezda počela je sa treninzima u Gradačcu, a planiran je i skori odlazak u Tursku na pripreme. Trener Ninković još uvijek rješava igračku križaljku "crveno-bijelih".

Malonogometni turnir u Tuzli malo je poremetio planove Zvijezdine struke, a trener Ratko Ninković izjavio je kako se "komšijski" turnir nije mogao odbiti, pa je prvo okupljanje obavljeno po povratku sa turnira iz Tuzle gdje je Zvijezda završila kao četvrtoplasirana.

Hladne i sniježne zimske dane igrači Zvijezde provest će u dvorani gdje će početi sa laganim treninzima.  Danas je u jutarnjim satima odrađeno je testiranje na kojem su se većinom pojavili igrači koji su činili osovinu kluba i u prvom dijelu sezone.

Rekić otišao, Bešlija i Husić dolaze?

Klub je napustio bivši kapiten Amir Rekić koji se vratio u rodnu Tuzlu, gdje će ponovo nositi dres Slobode. Rekić je imao malu minutažu u prvom dijelu sezone, pa je ovo sasvim logičan potez gradačačkog kluba. Mladi Irfan Lušničkić po svemu sudeći neće nastaviti karijeru u "crveno-bijelom" dresu, te će potražiti novu sredinu. Hrvatski Zadar pokazao je zanimanje za Sabita Alimanovića, a povremeni bh. reprezentativac Velibor Vasilić bio je na izlaznim vratima. Navodno, za njegove usluge zagrijan je trener Zrinjskog, Dragan Jović.

Trener Ninković inzistirao je i na dovođenju nekoliko pojačanja, a gotovo siguran posao je dolazak Damira Husića iz zeničkog Čelika. Husić bi trebao popunit prazninu u odbrani, ukoliko Vasilić napusti klub, no i da Vasilić ostane, klub iz Gradačca ima "rupa" u zadnjoj liniji.

Štoper Bratstva iz Gračanice jedna je od Ninkovićevih želja. Naime, Samir Jogunčić bi mogao ove zime doseliti u Gradačac, pa bi i njegov dolazak dodatno učvrstio zadnji red. Pregovaralo se i sa igračem Sarajeva, Samirom Durom, ali je ovaj tražio "paru više" pa su u Gradačcu odustali od njega. Nagađanja su da bi dres Zvijezde na proljeće mogao obući nekadašnji mladi bh. reprezentativac Haris Bešlija, koji je bio posuđen u Zvijezdi dok je igrala u Prvoj ligi Federacije BiH.

Sigurno da bi Haris Bešlija bio dobro pojačanje za crveno-bijeli tim, ali za sada bez konkretnih vijesti o njegovom dolasku na "Banja Ilidžu".

U Gradačcu misle i na "Zvijezdinu djecu"

Da u Gradačcu misle i na omladinski pogon, govori i podatak da je nekoliko juniora ove zime priključeno prvom timu. Tako su danas sa prvim timom testirani perspektivni igrač koji je prošao sve Zvijezdine selekcije Vedad Omeragić, te Nedim Džonlić. Njima bi se mogao priključit i Muamer Nezić, a od ljeta sa prvom ekipom trenira i golman Smajlović Muamer.

Krajem prvog dijela šampionata u Zvijezdi je došlo do smjena unutar Upravnog odobra. Tako je ukinuta funkcija sportskog direktora, a bivši sportski direktor Ivica Cvitkušić danas radi sa igračima koji kucaju na vrata prvog tima. Bivši gradonačalnik Gradačca Ferhat Mustafić postavljen je na mjesto direktora, a kako saznajemo klub ima i nekoliko novih sponzora koji će financijski pomoći klubu iz grada "Zmaja od Bosne" u nadolazećim danima.

Dakle, Zvijezda trenutno trenira u zatvorenom prostoru, a uskoro bi trebali putovati u Tursku na pripreme gdje će struka na čelu sa Ninkovićem naći "idealne" za nastavak prvenstva.

Još uvijek nisu poznati protivnici sa kojima će Zvijezda odmjeriti snagu u prijateljskim ogledima, a oni iskusniji "zagrijavanje" su imali na turniru u Tuzli. 

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.