Ninković testira igrače

Prvi protiv drugog tima

Ninković testira igrače

Edmir Škorić

Kako se bliži početak prvenstva, u Gradačcu se radi na sklapljanju novog tima. Jučer je odigrana i prijateljska utakmica, trener Ratko Ninković napravio je dvije ekipe, a prvi protiv drugog tima slavio je rezultatom 2:0.

Kako bi se i sam uvjerio u kvalitet pojedinih pridošlica u klub, trener Ninković odlučio je da na stadionu Banja Ilidža snage odmjere prvi i drugi Zvijezdin tim.

Tako su snage odmjerili crveni i bijeli, a posmatralo ih je oko 70-ak Zvijezdinih pristaša, koji, baš kao i svi u klubu, očekuju povoljne rezultate u nadolazećem prvenstvu, iako je klub napustilo nekoliko ključnih igrača.

Na jednoj strani igrali su igrači koji su na probi, ali i juniori kluba, najzapaženiji svakako golgeter Vedad Omeragić, te mladi Muamer Nezić. Navijačima Zvijezde interesantan je bio i tamnoputi Moussa Diabang Dialiba koji je pristigao iz FK Željezničara, a osim njega sa Grbavice je stigao i Samir Haznadar.

Na kraju je slavio prvi tim rezultatom 2:0, golove su postigli kapiten Admir Hamzić, te prvo Zvijezdino pojačanje ovog ljeta, Dragiša Lazić, bivši igrač Slavije. Također, utakmicu je odigrao i Damir Smajlović, najbolji strijelac Zvijezde, no neslužbeno doznajemo da je napadač potpisao na dvije godine sa klubom iz Azerbejdžana, te se očekuje da večeras napusti grad Zmaja od Bosne.

U srijedu će na stadionu Banja Ilidža svoje adute testirati Ninković i Janjoš, dakle sastaju se Zvijezda i Sarajevo.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.