Ninković: Zvijezdu žele uništiti
Ninković ogorčen

Šef struke Zvijezde otvorio dušu

Ninković: Zvijezdu žele uništiti

Adnan Beganović

Samo pet sedmica nakon što je počelo takmičenje u Premijer ligi, već uhodani orkestar zasvirao je istu muzika koju smo slušali tokom svih ovih godina.

„Moćnici iz fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine želi nas uništiti, žele nas poslati u niži rang jer nismo 'dio tala', ali neće u tome uspjeti. Uvijek smo igrali pošteno i tako će i ostati“, rekao je u jednom dahu trener Zvijezde Ratko Ninković za naš portal i dodao:

„Susret sa Borcem je kap koja je prelila čašu. Zvijezdu kradu već duže vrijeme jer ne igra kako pojedinci iz vrha bosanskohercegovačkog fudbala žele. Do sada je bila praksa da, ako je glavni sudija i pomočnici iz RS, onda barem delegat ili kontrolor budu iz Federacije, ali čini mi se da je Zvijezda probila i te barijere. Od pet službenih lica Fudbalskog saveza na utakmici s Borcem, svih pet je bilo iz RS. Ja sam svjestan da je žalosno što ovo govorim, jer upravo ja nisam od onih koji gledaju nečija 'krvna zrnaca', ali stvarno ne mogu više. Ovo nije slučajno. Ne želim umanjiti uspjeh Borca, imaju dobru ekipu, dobrog stručnjaka, ali moje informacije govore da su u savezu razočarani što se Zvijezda plasirala u Premijer ligu i što je prošle sezone ostala u istoj, te sam siguran da nam sada sve ovo rade kako bismo napustili Premijer ligu. Međutim, neće baš sve ići kako su oni zamislili“.

Gospodine Ninkoviću, ovo su teške riječi, odakle Vama te informacije i zbog čega mislite da su u našoj krovnoj fudbalskoj kući zapravo protiv Zvijezde?.

„Ma to je jasno kao dan i to seže još iz vremena kada smo se borili za ulazak u društvo najboljih. Nama su tada nuđene cifre od 30.000 do 50.000 KM da prodamo utakmice, ali nismo htjeli u to kolo. Sve je kulminiralo onda kada smo u zadnjem kolu prošlog prvenstva dobili Orašje, koje je radi tog poraza ispalo iz lige. Odmah nakon tog susreta „moćnici“ iz Orašja, koji imaju veliki uticaj u Savezu, obećali su nam da ćemo dogodine napustiti društvo najboljih. Ne bih sada o imenima, ali prepoznat će se oni ukoliko ovo budu čitali. Oni imaju moć u svim sferama. Pa molim Vas, u prvom kolu smo dobili aktuelnog šampiona Zrinjskog, u trećem Željezničara, i da li ste mogli gdje pročitati o tim pobjedama. Malo gdje, a i to dovoljno govori o svemu. Mi da imamo suđenje na strani, kao što naši gosti imaju u Gradačcu, siguran sam da bismo se borili za Evropu, ali svjestan sam da to nikad nećemo dočekati.

Na postavljeno pitanje šta i kako dalje, odnosno da li će iz Zvijezde pokušati uraditi nešto kako bi stali u kraj ovakvom odnosu prema njima, Ninković je odgovorio:

„Ponekad i sam sebe pitam, šta i kako dalje? Stvarno ne znam, samo sam siguran da će kod nas sudije i dalje kada dođu u Gradačac biti lijepo dočekane, odvedene na ručak i na kraju susreta pozdravljene. Svjestan sam da će biti teško, pogotovo nakon ovih mojih izjava, ali ja nemam oraha u džepu i zato ću uvijek iznositi u javnost svoje subjektivno mišljenje. Nama ne prostaje ništa drugo nego da radimo pošteno i savjesno kao i do sada, samo sam tužan što ne vidim izlaza iz ove situacije. Svi se nadamo da će biti bolje, ali iz godine u godinu te naše nade ostaju samo pusti san."

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti