Nisam bolestan i nemam ugovor sa Sarajevom

Ihtijarević demantuje Hadžialagića

Nisam bolestan i nemam ugovor sa Sarajevom

Adnan Beganović

"Moj ugovor sa Sarajevom istekao je krajem prošle godine. Formalno sam slobodan igrač i nije u redu da se u javnosti iznose neistiniti podaci", rekao je sada već bivši veznjak Sarajeva, Faruk Ihtijarević za SportSport.ba.

Faruk Ihtijarević već nekoliko dana ne trenira sa Sarajevom i kako tvrdi za naš portal, njegova karijera je okončana. Veznjak bordo momčadi razočaran je izjavama sportskog direktora bordo momčadi, Edima Hadžialagića, koji tvrdi da Ihtijarević ima važeći ugovor sa Sarajevom do ljeta ove godine.

"Nakon utakmice sa Veležom na kraju jesenjeg dijela sezone ja sam postao formalno i pravno slobodan igrač. Tokom zimske pauze stručni štab je insistirao na mom ostanku i ja sam izrazio želju za istim. Obavio sam pregovore sa Hadžialagićem i postigli smo dogovor, koji nikad nije prenijet na papir", govori Ihtijarević za SportSport.ba i dodaje:

"Dogovorili smo da je potpišem ugovor do kraja sezone. Dogovor je bio da u tom periodu igram džaba, a da mi se isplate neka ranija dugovanja, koja nije napravila ova nova uprava. Dakle, prema usmenom dogovoru igrao bih džaba do ljeta, a dio ranijih dugovanja bio bi mi isplaćen nakon Džakmićevog transfera, a ostali dio u neka bolja vremena."

Međutim, kako tvrdi Ihtijarević, dogovor nikad nije prenesen na papir, a dva mjeseca niko mu se nije javljao kako bi se pronašlo rješenje.

"Prolazili su dani, a meni se niko nije javljao. Razumijem da je teška finansijska situacija, ali nisam balavac da mi se niko ne javi. Ako bi me sreli na treningu ili bilo gdje drugo, rekli bi da će u narednim danima biti sve završeno. Međutim, od toga nije bilo ništa. Vidio sam da od postignutog dogovora nema ništa pa sam odlučio prekinuti karijeru. Sedam dana ne treniram, nisam bolestan, kako se tvrdi, niti imam ugovor sa klubom. Niti u ovih sedam dana niko mi se nije javio, tako da nemam ni ja namjeru nekoga zvati", istakao je Ihtijarević.

Znači li ovo i konačan kraj karijere Faruka Ihtijarevića?

"Da, gotovo je. Objesio sam kopačke o klin", zaključio je Ihtijarević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.