"Nisam lagao, doista sam bio povrijeđen"

Oglasio se Safet Nadarević

"Nisam lagao, doista sam bio povrijeđen"

Adnan Beganović

Tri dana nakon prijateljske utakmice našeg nacionalnog tima i Meksika, čiji nije bio akter zbog povrede, Safet Nadarević je odigrao svih 90 minuta u duelu Eskisehirspora i Bursaspora.


Stoper fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Nadarević, prema njegovim riječima, nije putovao u Atlantu zbog toga što je u povrijeđen u duelu Galatasaraya i Eskisehirspora.

Međutim, samo tri dana nakon utakmice u Atlanti naš reprezentativac je odradio kvalitetnih 90 minuta u duelu Eskisehirspora i Bursaspora, pa se s pravom postavlja pitanje da li je Nadarević doista bio povrijeđen?

"Nisam slagao da sam povrijeđen. Doista sam bio. Nakon utakmice protiv Galatasaraya proveo sam noć u istanbulskoj bolnici. U nedjelju sam igrao pod injekcijama, i to samo zato što nismo imali raspoloživih stopera, jer se jedan od njih vratio u Azerbejdžan. Da je reprezentacija igrala kvalifikacionu utakmicu, isto tako bih nastupio pod injekcijama, ali kako se radilo o prijateljskoj utakmici, zaključio sam da je bolje ne rizikovati pogoršanje povrede", rekao je Nadarević za Dnevni avaz.

"Sve sam rekao Baljiću. S njim sam bio u kontaktu i sve ono vrijeme kada u Istanbulu nisam mogao izvaditi vizu, jer danima nije radio američki konzulat. Zamolio sam ga da stupi u kontakt s mojim klubom i pokuša ih ubijediti da me puste u Sarajevo da vadim vizu, pošto oni nisu bili obavezni na to. Prije toga, molio sam ih deset dana, ali ništa. Baljić mi je rekao da će sve biti uredu i da ću nakon utakmice protiv Galatasaraya moći doći u Sarajevo, ali povreda je promijenila planove", dodao je Nadarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.