"Nisam namjerno gađao džamiju u Kiseljaku, sada dobijam prijetnje..."

Dejan Ljubičić se suočava s problemima

"Nisam namjerno gađao džamiju u Kiseljaku, sada dobijam prijetnje..."

Fudbaler Rapida Dejan Ljubičić suočava se s velikim problemima nakon što je zajedno s prijateljem počinio vandalski napad na džamiju u Kiseljaku.

Ljubičić je u posljednjim danima 2017. godine, za vrijeme odmora u BiH, zaustavio automobil marke Mercedes ispred džamije u Kiseljaku, a potom sa prijateljem bacio nekoliko staklenih boca prema džamiji pričinivši manju materijalnu štetu.

Dan kasnije Ljubičić je priznao izvršenje krivičnog djela, te je posjetio Medžlis Islamske zajednice u Kiseljaku s namjerom da se izvini za nedjelo koje je napravio, a zbog nepromišljenog postupka očekuje ga i kazna u Rapidu.

U razgovoru za austrijske medije Ljubičić je istakao da je spreman prihvatiti bilo kakvu kaznu, no, ono što je posebno zanimljivo, jeste da ovaj mladi fudbaler tvrdi kako mu nije bio cilj gađati džamiju.

"Kajem se, spreman sam se izvinjavati iznova i iznova, prihvatiti bilo kakvu kaznu. Znam da zvuči glupo, ali sa prijateljem sam ustvari tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, uopšte nisam znao da je to džamija. Ne znam šta mi se dogodilo u tom momentu, izjavio je Ljubičić, dodavši da dobija prijetnje.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Nažalost, često dobijam prijetnje na mobitel. Moram sada živjeti s tim, iako sam o svemu obavijestio i policiju", istakao je Ljubičić.

Ljubičić u Austriji slovi za veliku nadu. U ovoj sezoni je standardan član prve postave bečkog Rapida.

Top Komentari

sanel muharemović
nisi vrijedan ni komentara
11 2
Miralem Krdzalic
Definitivno se slažem sa prethodnim komentatorom, nisi vrijedan komentara.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi