"Nisam prekršio mjere izolacije, testirao sam se prije dolaska u BiH"

Bivši golman Sarajeva Emir Plakalo za SportSport.ba

"Nisam prekršio mjere izolacije, testirao sam se prije dolaska u BiH"

E. Škorić

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak osoba protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja mjera izolacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na listi se nalaze i dvojica bh. nogometaša, a radi se o bivšem golmanu Sarajeva Emiru Plakalu, koji brani u Švedskoj, te nekadašnjem stoperu Željezničara Semiru Kerli, koji hljeb zarađuje u Litvaniji. Naravno, oni kao i sve druge osobe koje ulaze u BiH moraju proći mjere izolacije, kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Kontaktirali smo 25-godišnjeg Plakala, golmana švedskog Atvidaberga, kako bismo saznali zašto se njegovo ime nalazi na listi osoba koje navodno krše mjere izolacije na području FBiH.

"Da, istina je da sam doputovao u Bosnu i Hercegovinu prije nekoliko dana, ali je došlo do nesporazuma prilikom popunjavanja obrasca u avionu. Prvobitna adresa je bila u Sarajevu kod mojih roditelja, no ja sam odlučio da ne rizikujem i odmah sam kontaktirao Zavod i objasnio im kako želim da se samoizliram na adresi u Zenici, gdje bih bio sam i čime bih zaštitio i sebe i druge. Uredno sam se javio policijskim strukturama Zeničko-dobojskog kantona jer se nalazim u Zenici. Od 20. sam u samoizolaciji i nisam prekršio nikakvu mjeru zabrane. Dakle, došlo je do problema s adresom, ali na kraju je sve razjašnjeno", rekao je Plakalo u razgovoru za SportSport.ba.

Da li si se testirao na koronavirus?

"Naravno, prije samog napuštanja Švedske, uredno sam se testirao i nalaz je bio negativan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plakalo je apelovao na sve koji dolaze iz inostranstva, ali i na sve stanovnike u BiH da vode strogo računa o zdravlju i da poštuju sve mjere koje su uvedene s ciljem da se spriječi daljna zaraza.

"Poduzeo sam sve mjere, najvažnije mi je moje zdravlje i zdravlje ljudi oko mene. Nadam se da će svi koji dolaze u BiH slijediti upute nadležnih i da će učiniti sve kako eventualno ne bi ugrozili druge oko sebe. Svjestan sam šta se dešava u cijelom svijetu, svakodnevno se informišem i volio bih se situacija što prije stablizira i da napokon ponovo svi uživamo u svakodnevnim aktivnostima", poručuje na kraju nekadašnji član Sarajeva.

Top Komentari

Jadnimi
Moguće je da je bilo nesporazuma oko promijene adrese, ali se mora znati da taj test(koji momak spominje, ako ga je i bilo) ne pije vode. U prvih 12 dana inkubacije rezultati testa su negativni i kod oboljelih, bar tako kažu medicinski a ne fudbalski stručnjaci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi