"Nisam pretjerano zadovoljan svojom igrom"

Senad Lulić za SportSport.ba

"Nisam pretjerano zadovoljan svojom igrom"

Adnan Beganović

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u šesnaestini finala Evropske lige sinoć su napravili fudbaleri švicarskog Young Boysa koji su pred svojim navijačima savladali po mnogima jednog od najozbiljnijih pretendenata na naslov, ruski Zenit.

Ruska momčad sjajno je otvorila susret i došla je u vodstvo, no Švicarci su smogli snage da u drugom poluvremenu preokrenu rezultat u svoju korist.

Izjedančujući pogodak, i to kakav, za Young Boys postigao je naš reprezentativac Senad Lulić, koji je za SportSport.ba govorio o pomenutom susretu, te o očekivanjima pred duel našeg nacionalnog tima sa Rumunijom.

"Još jednom smo pokazali svoj kvalitet. Iznenadili smo veliku ekipu, iako je malo ko to očekivao. Mislim da nakon sinoćnje pobjede imamo realne izglede za prolaz u narednu fazu takmičenja. Biće teško u Rusiji, ali pobjeda nam daje razlog za optimizam", rekao je Lulić za SportSport.ba.

Iako je postigao sjajan pogodak i bio jedan od najboljih igrača na terenu, naš reprezentativac i nije pretjerano zadovoljan svojom igrom u sinoćnjem susretu.

"U prvom poluvremnu sam bio loš, ne samo ja, nego i cijela momčad. Međutim, u drugom dijelu smo se probudili i na kraju smo zasluženo slavili. Nisam pretjerano zadovoljan svojom igrom jer znam da to može još mnogo bolje", istakao je prvotimac Young Boysa.

Young Boys u švicarskom prvenstvu ne stoji baš najbolje, odnosno nalazi se na 4. mjestu tabele, a vodeći Basel bježi mu 7 bodova. No, Lulić smatra da prvenstvo još nije gotovo, te da se on i njegovi saigrači mogu uključiti u borbu za titulu.

"Tek je počeo drugi dio sezone, pa je rano pričati o bilo čemu. Basel nam bježi 7 bodova, no mislim da to nije nedostižno. Imamo kvalitetnu momčad, a dva puta se do kraja sastajemo sa Baselom, pa s toga smatram da još ništa nije izgubljeno, što se tiče titule. Naš osnovni cilj je izboriti nastup u Evropi, no ako nam se ukaže prilika za titulu, znat ćemo je iskorisiti", govori Lulić.

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuje veoma važan duel sa Rumunijom.

"Dueli sa Slovačkom i Meksikom su pokazali da možemo pružiti dobre partije. U Atlanti smo po mom mišljenju odigrali sasvim solidno, iako smo bili znatno oslabljeni. Svojim greškama smo primili dva pogotka, no ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavili. S Rumunijom igramo veoma važan susret, a mislim da uz veliko zalaganje i borbenost na terenu, možemo ostvariti trijumf, kojim ćemo se približiti našem cilju", zaključio je Lulić.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.