Ništa novo u gradu na Vrbasu: Krupa je i dalje broj jedan

Nakon nove pobjede nad Borcem

Ništa novo u gradu na Vrbasu: Krupa je i dalje broj jedan

Adnan Beganović

Da ste se prije samo par godina u Banjoj Luci našalili i rekli da će u dogledno vrijeme Krupa postati nosilac razvoja banjolučkog fudbala pored "živog" Borca proglasili bi vas ludim.

Međutim, danas stvari izgledaju upravo tako. Krupa na čelu sa braćom Ilić zna šta radi, dok "Velikan iz Platonove" i pored nesumnjivo dobre volje čelnika kluba luta i luta.

Da je Krupa trenutno broj jedan u Banjoj Luci pokazao je i sinoćnji susret na Gradskom stadionu u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je su izabranici Slobodana Starčevića rezultatom 2:0 savladali Borac te su tako čelnicima "Velikana iz Platonove" zadali nove glavobolje.

Sretni, zadovoljni i ponosni su u Krupi, a Starčević je svjestan da su rezultati njegovih izabranika plod mukotrpnog rada.

"Sretni i zadovoljni smo. Još jednom smo nadigrali velikog rivala. Druga pobjeda u nekoliko dana, a recept je isti. Skautirajući Borac vidjeli smo da ima velikih problema prilikom posjeda lopte. Zato smo im i prepustili posjed, a svoju šansu smo tražili iz njihovih grešaka. Znali smo da će doći, a u momentima kada smo "pukli" u odbrani "izvadio" nas je raspoloženi Fejzić", istakao je Starčević.

"Prije nekoliko godina malo ko je u Banjoj Luci vjerovao u ovaj projekat braće Ilić, dok je danas situacija drugačija. "Sve ste bili u pravu", često čujem ovih dana u Banjoj Luci i svakako da nam je to dodatni motiv. Trebamo nastaviti ovim putem, ne smijemo odustajati od plana i programa i siguran sam da će nam se sve isplatiti", dodao je šef struke ekipe Krupe.

Starčević ističe i da je ponosan na svoje izabranike, te da ih nešto posebno "ne pali" pred duele sa Borcem.

"Nema posebne pripreme, za Borac se spremamo kao i za svakog drugog protivnika. Juče sam u ekipi imao četiri igrača koja su igrala u Borcu i vjerujem da su oni imali poseban motiv. Imam sreću da sarađujem sa igračima koji su svjesni da im Krupa može biti odskočna daska i upravo zbog toga u svakom meču pružaju svoj maksimum. Ja sam fudbalski odrastao u Borcu i naravno da mi gode ove pobjede, no mi i danas u Krupi smatramo da Borac treba i mora biti nosioc fudbala u našem gradu", zaključio je Starčević.

Presretan je nakon nove pobjede nad Borcem bio i Dragomir Ilić, čovjek koji je sa svojoj braćom od Krupe napravio respektabilnog premijerligaša kojeg se danas boje i najveći bosanskohercegovački klubovi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sretni smo zbog prolaska u četvrtfinale iako bi naša sreća bila još veća da je među osam najboljih i Borac. No, kuglice su nas spojile i neko je morao ispasti. Malo me i bilo strah jer smo bili bez nekoliko standardnih igrača, no momci su pokazali karakter i zbog toga im se i ovim putem zahvaljujem. Hvala i Upravi Borca na korektnosti, naši odnosi idu uzlaznom putanjom što je dobro za  banjolučki ali i bh. fudbal", istakao je Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi