Ništa od proširenja, Premijer liga ostaje sa 12 klubova

Odluka Izvršnog odbora NSBiH

Ništa od proširenja, Premijer liga ostaje sa 12 klubova · Saznajemo

E. Čaušević

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine trenutno je u toku, a na početku raspravljalo se i o zahtjevima Čelika i Zvijezde 09 za proširenje Premijer lige. 

Naime, ovi klubovi su nakon prekida sezone ispali u niži rang, ali su odmah najavili žalbu, te su tražili da se Premijer liga proširi sa 12 na 14 klubova kako bi oni ostali u društvu najboljih.

Sjednica IO je trebala biti održana prošle sedmice, ali je zbog opravdanih razloga odgođena za danas, te su istu s nestrpljenjem čekali u Čeliku i Zvijezdi 09.

No, kako SportSport.ba saznaje IO NSBiH odlučio je da se odbije zahtjev Čelika i Zvijezde 09, te je poručeno da od proširenja Premijer lige nema ništa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH će se i naredne sezone igrati sa 12 klubova, a Zvijezda 09 i Čelik sele u niži rang. Umjesto njih u najjačem rangu bh. fudbala igrat će Olimpik i Krupa koji su to osigurali kao prvoplasirani u Prvoj ligi FBiH, odnosno Prvoj ligi RS.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kasikara
Vala kada su ofirno prekinuli ligu i ofirno Sarajevu dali korona titulu mogli su i prosiriti ligu ili vratiti Celik nazad u ligu.Treba to ganjati,barem vratiti Celik nazad.Kad je mogla titula moze se i celik vratiti,bez robijasa koji su solidno punili stadion ,bit cemo osteceni za kompletnu posjetu BH Premijer Lige.
5 21
zenidino
Slijedeće sezone se očekuje rekordna posjeta a premijerligaškim utakmicama, svako kolo će u prosjeku gledati po najmanje 500 gledalaca. Ovo je sranje od saveza. Putuj Evropo.....
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi